مهریه یکی از حقوق مهم زن است که در زمان عقد نکاح، مرد باید آن را برای زن در نظر بگیرد. به موجب عقد نکاح، مرد موظف میشود مالی را برای مهریه زن در نظر بگیرد. زن پس از عقد میتواند بلافاصله اقدام به دریافت مهریه خود کند، حتی اگر هیچ نزدیکی بین آن ها برقرار نشده باشد. به همین جهت در این مطلب وکیل مهریه مجموعه حقوقی عدل دانو، قصد داریم در خصوص لیست اموال قابل توقیف برای مهریه با شما صحبت کنیم. در مورد لیست اموال قابل توقیف برای مهریه زن چه میدانید؟
زمانی که عقد نکاح بین زن و مرد برقرار می شود، با توافقی که بین طرفین حاصل می شود، مبلغی به عنوان مهر زن تعیین می شود. در گذشته، مهریه زن بیشتر ملک و املاک بود. اما در زمان حال، بیشتر از سکه و پول برای تعیین مهریه زن استفاده میکنند. از آن جایی که مهریه جزء حق و حقوق واجب زن است، زن این اجازه را دارد هر زمانی که اراده کند، مهریه خود را به صورت تمام و کمال دریافت کند. دریافت مهریه و مطالبه آن شرایطی نیاز دارد. ممکن است مرد برای پرداخت مهریه زمان را هدر دهد و سعی کند با استفاده از ترفندهای مختلف نسبت به پرداخت مهریه اقدام نکند. در این زمان، زن میتواند حکم توقیف اموال مرد را بگیرد. اما برای این کار لازم است با لیست اموال قابل توقیف برای مهریه آشنا شوید و بدانید که زن میتواند چه مواردی از اموال مرد را به ازای مهر خود توقیف کند.
قبل از این که اقدام به مطالبه مهریه خود کنید، باید لیست اموال قابل توقیف برای مهریه و لیست اموال غیرقابل توقیف را بشناسید.
گاهی ممکن است برخی از زنان، رضایتی برای بخشیدن مهریه خود ندهند و به هر نحوی به دنبال دریافت مهریه خود باشند. در این زمان، می توانند برای مطالبه مهریه خود، اموال مرد را توقیف و با فروش اموال او، مهریه خود را مطالبه کنند. البته زن می تواند برای مطالبه مهریه، تنها به اندازه ای که مهریه او است اموال مرد را توقیف کند. برای توقیف اموال، هیچ محدودیتی وجود ندارد حتی اگر مهر زن بسیار بالا باشد.
دانستید که برای مطالبه مهریه، امکان توقیف اموال وجود دارد. اما قبل از آشنایی با لیست اموال قابل توقیف برای مهریه، باید مراجعی را که باید برای توقیف اموال به آن مراجعه کنید بشناسید و بدانید که توقیف اموال تحت چه شرایطی و با انجام چه اقداماتی امکان پذیر است. در این قسمت قصد داریم در خصوص مراجع توقیف اموال با شما صحبت کنیم.
مراجع توقیف اموال برای مهریه دو مورد هستند. شما میتوانید برای توقیف اموال برای مهریه، یا از طریق اجرای ثبت و یا از طریق دادگاه، اقدام کنید. هر یک از این شیوه های توقیف اموال، نیاز به طی کردن مراحل خاصی دارد که تا با آن ها آشنا نباشید نمی توانید آن را انتخاب کنید و پیگیر توقیف اموال همسر خود شوید. بهتر است برای مراجعه به مراجع توقیف اموال، ضمن آشنایی با لیست اموال قابل توقیف برای مهریه، از یک وکیل خانواده کمک بگیرید تا در این مراجع به شما کمک کنند. یک وکیل با تجربه میتواند در هر یک از این شیوهها، راهنماییهای لازم را در اختیارتان قرار دهد تا هیچ مشکلی برای پرونده شما به وجود نیاید.
حال که با شیوه مطالبه مهریه و این که امکان توقیف اموال برای مهریه وجود دارد، آشنا شدید و دانستید که باید برای توقیف اموال به چه مرجعی مراجعه کنید، وقت آن است تا لیست اموال قابل توقیف برای مهریه را بشناسید و بدانید که با استفاده از این شیوه، می توان چه اموالی را توقیف کرد. در این قسمت، کارشناسان گروه حقوقی عدل دانو توضیحات کاملی را در خصوص لیست اموال قابل توقیف برای مهریه به شما ارائه خواهند کرد. توجه کنید تا لیست اموال قابل توقیف برای مهریه را بشناسید.
برای معرفی لیست اموال قابل توقیف برای مهریه، میتوان به تمامی اموال منقول و غیر منقول مرد اشاره کرد. البته یک دسته از اموال مرد جزء اموال غیر قابل توقیف هستند که در صورت توقیف، این امکان برای مرد وجود دارد تا به توقیف آنها اعتراض کند و درخواست رفع توقیف را نماید.
در یک حالت کلی، این امکان برای زن وجود دارد تا تمام اموال منقول و غیرمنقول را توقیف کند. اموالی مثل زمین، خانه، آپارتمان، بخشی از حقوق کارمندان دولت، اتومبیل، حساب سپرده، سهام و مطالبات همسر از اشخاص ثالث، جزء آن دسته از اموالی هستند که زن میتواند برای مهریه خود آن ها را توقیف کند. البته لازم است یک نکته را در این قسمت متذکر شویم؛ توقیف اتومبیل مرد تنها در صورتی امکان پذیر است که خودرو شخصی باشد نه تاکسی. اگر اتومبیل مرد تاکسی باشد، به خاطر این که تاکسی وسیله امرار معاش مرد است، جزء لیست اموال قابل توقیف برای مهریه قرار نخواهد گرفت و زن قادر به توقیف آن نخواهد بود.
اموال غیر قابل توقیف شامل 7 دسته میشود که در این قسمت به معرفی آن ها خواهیم پرداخت. مستثنیات دین یا اموال غیر قابل توقیف برای مهریه، طبق قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی که در سال 1393 توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد، به این شرح هستند:
کتابها و ابزارهای تحقیقاتی و علمی که به شوهر تعلق دارند، منزل مسکونی اعم از خانه یا آپارتمانی که در شان زوج باشد، خط تلفن همراه، مواد غذایی موجود در منزل همسر که برای او نیاز باشد، وسایل و ابزار کار و کسب، لوازم خانگی موجود و مورد نیاز منزل و ودیعهای که ضمن عقد اجاره به صاحب خانه پرداخته میشود، جزء اموال غیر قابل توقیف برای مهریه هستند که زن نمیتواند آن ها را به ازای مهریه خود توقیف کند. بنابراین، زن تنها می تواند با توجه به لیست اموال قابل توقیف برای مهریه، اقدام به توقیف اموال مرد کند.
گفتیم که مهریه جزء حقوق قانونی، شرعی و عرفی زن است و مرد باید به هر نحوی که شده این حق را به او پرداخت کند، حتی اگر زن بلافاصله بعد از عقد درخواست مهریه خود را کند. حال که با لیست اموال قابل توقیف برای مهریه آشنا شدید و دانستید که با توقیف اموال میتوان کدام دسته از اموال مرد را توقیف کرد، لازم است شیوه گرفتن حکم توقیف اموال بابت مهریه را بشناسید و ببینید که چگونه میتوانید این حکم را برای توقیف کردن اموال مرد بگیرید.
باید ابتدا به دفترخانهای که ازدواجشان در آن جا ثبت شده است، مراجعه کند. با مراجعه به این دفتر، باید تقاضای صدور اجرائیه را داشته باشد. پس از درخواست زن، اجرائیه برای مرد ارسال خواهد شد. ظرف مدت 10 روز از تاریخ این اجرائیه، مرد فرصت دارد تا مهریه مشخص شده را پرداخت کند. در صورتی که مرد اقدامات لازم برای پرداخت مهریه را در این زمان مقرر شده انجام نداد و زن نتوانست مهریه خود را دریافت کند، میتواند پس از شناخت لیست اموال قابل توقیف برای مهریه، درخواست توقیف آن ها را داشته باشد تا اموال زوج بابت مهریه او توقیف شود.
حال که آشنایی کاملی با لیست اموال قابل توقیف برای مهریه پیدا کردید و دانستید که از چه راههایی و با مراجعه به چه مراجعی میتوان اموال مرد را بابت مهریه توقیف کرد، باید این نکته را بدانید که در این مسیر، وجود یک وکیل خانواده، میتواند کمک بزرگی به شما کند. وکیل میتواند راهنمایی های لازم برای توقیف اموال و دریافت حق و حقوقتان را در اختیار شما قرار دهد تا راحت تر به حق و حقوق خود برسید. کمک گرفتن از وکیل خانواده، بهترین راهی است که پیش روی شما برای پیگیری حق و حقوق خود یا توقیف اموال وجود دارد. اما باید وکیلی را انتخاب کنید که خیالتان را بابت موفقیت پروندههای این چنینی راحت کند.
وکیل خانواده ای که برای پرونده توقیف اموال مهریه انتخاب میشود، وظایفی را بر عهده دارد. آشنایی با مبانی حقوقی و مقررات ، اولین وظیفه وکیل خانواده است. یک وکیل ماهر باید با علم حقوقی، نحوه دفاع از موکل خود و سایر موضوعات حائز اهمیت در دادگاه آشنا باشد. علاوه بر این، یک وکیل خوب باید در میان جامعه وکلای کشور، به عنوان یک وکیل ماهر شناخته شده باشد یا در یک موسسه حقوقی معتبر مشغول باشد.
میدانید که تنها آشنایی با لیست اموال قابل توقیف برای مهریه جهت مطالبه حق و حقوقتان کافی نیست و باید از یک وکیل خانواده برای مطالبه حق و حقوق خود کمک بگیرید. حال که میدانید وکیل چه وظایفی دارد، باید بدانید که استفاده از وکیل خانواده چه مزیت هایی دارد و چگونه می توان بهترین وکیل را پیدا کرد.
کمک گرفتن از یک وکیل خانواده باعث می شود بتوانید حق و حقوق خود و حکم توقیف اموال مرد را در صورت نیاز، در کم ترین زمان ممکن بگیرید. زمانی که از یک وکیل برای پیگیری پرونده خود کمک میگیرید، دیگر نیازی به حضور فیزیکی در دادگاه ندارید. در ضمن، وکیل قادر است در صورت عدم پرداخت مهریه توسط مرد، فورا حکم جلب او را دریافت کند. بنابراین، باید به دنبال بهترین وکیل خانواده باشید و تنها اکتفا کردن به شناخت لیست اموال قابل توقیف برای مهریه، کافی نیست.
مجموعه حقوقی عدل دانو با داشتن وکلای پایه یک دادگستری، میتواند بهترین وکیل خانواده را برای کمک به شما پیشنهاد دهد. وکلایی که در مجموعه حقوقی عدل دانو فعالیت میکنند، تماما از وکلای با سابقه و موفق کشورمان هستند. وکلای گروه حقوقی عدل دانو، سابقه درخشانی در خصوص پرونده های مهریه دارا می باشند. بنابراین، لازم نیست دیگر نگران وصول مهریه خود باشید. کافی است با وکلای ما در گروه حقوقی عدل دانو تماس بگیرید تا راهنمایی ها و مشاوره های لازم را در اختیارتان قرار دهند و در صورت نیاز وکالت شما را بر عهده بگیرند.